המתכון הזה של השקשוקה מתאים בייחוד ליום שיש היות ומומלץ לאכול אותו עם חלה טרייה (לא מתוקה). המכון הזה מתאים כארוחת בוקר לשני סועדים.
רכיבים:
6 עגבניות.
3 בצלים.
4 שיני שום.
כף אורגנו.
כפית בזיליקום מיובש (עדיף כמה עלי בזיליקום טרי קצוצים דק).
כף מלח.
כפית פלפל שחור (עדיף גרוס).
כף שמן זית לשימון המחבת.
4 ביצים.
הכנה:
קוצצים את הבצלים ושיני השום.
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות (אני מעדיף אותם עם הקליפה).
משמנים מחבת גבוהה ופתוח (חשוב שהיה למחבת מכסה) בשמן הזית ונותנים לשמן להתחמם. מטגנים את הבצלים והשום על אש גבוהה עד שבבצל מזהיב (אני מעדיף לשרוף אותם טיפה).
מוסיפים את העגבניות, המלח, הבזיליקום, האורגנו והפלפל שחור ומערבבים.
מכסים את המחבת עם מכסה וממתנים עד שהתערובת מבעבעת.
מקטינים את האש, מערבבים וממשיכים עד לקבלת תערובת אחידה (כלומר לא מזהים יותר את העגבניות).
אם התערובת יוצאת ממית מידי להסיר את המכסה ולהמתין כמה דקות.
לשבור את הביצים להוסיף על התערובת בצורת ביצי עין.
לסגור את המכסה ולהמתין עד שהביצים מבושלות לפי הטעם האישי.
לסגור את האש, להסיר את המכסה ולהמתין עד שהתערובות לא תהייה מימית (פתרון סבתא זה להניח מגבת מעל המחבת לספוג את הנוזלים – זה עובד).
להגיש כמובן עם חלה טרייה.
שדרוג: ניתן לשדרג את המתכון ע"י טיגון פלפל אדום (אחד) קצוץ דק לפני הכנסת הבצלים והשום – פשוט זה לוקח קצת יותר זמן – אבל שווה.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה