עדכוני Twitter

    follow me on Twitter

    יום חמישי, יולי 28, 2005

    מודיעין המספרים הסלולאריים


    חברות הסלולאר מסתירות מאיתנו הלקוחות מספר דברים ואני לא מדבר על אנטנות. לאחרונה הובא לידיעתי שחברות הסלולאר מחויבות לספק שרות מודיעין של מספרי הטלפון ברשת שלהם בחינם. כלומר כל אחד יכול לצלצל למספר טלפון ללא עלות ולקבל את מספרי הטלפון של המנויים באותה רשת, כמובן פרט למספר חסויים.
    אני מאמין שרובכם לא מכירים את המספרי החינם האלו ובטח גם לא שמעתם על כך.
    היות וכך אני מפרסם אותם כאן לשימושכם:
    סלקום 124452
    אורנג' 124454
    פלאפון 124450
    מירס 124457
    המספרים האלו עובדים גם מטלפונים סלולאריים וגם מטלפונים של בזק. כעת אתם יכולים לומר לכולם המספר הנייד שלי מופיע במדריך הטלפון :)

    יום רביעי, יולי 27, 2005

    לא ברחתי רק ירדתי למטה

    בכלל שהכתבה על Cool Factor, יצאה רחבה מידי (תמונת המסך הגדול פשוט גדולה מיידי), כל הסרגל הימיני שלי ירד למטה. כך שכל מי שמכיר את ה BLOG שלי אל חשש, התמונה שלי והקישור להיסטורית הכתבות פשוט שנמצאים בסרגל זהפשוט ירדו למטה. כך שאתם עדיין יכולים להעיין בהיסטורית הכתבות - הן עדיין ממתינות שם :)

    שאלה של חצי ביצה


    במתכון הקודם כמו הרבה מתכונים אחרים יש שימוש רק בחצי ביצה. מה אנחנו אמורים לעשות עם מה שנשאר? לרבים וטובים מאיתנו לזרוק זו מילה גסה במקרה של אוכל. לשמור את מה שנשאר אולי נמצא לזה שימוש? לא נראה לי שזה יקרה בדיוק שאנחנו צרכים זאת- אין לנו כזה מזל. אולי נשנה את המתכון ונכניס את כל הביצה – מה כבר יכול לקרות :)

    חזה עוף עם פלפלים וטחינה


    כמו תמיד במתכונים שלי אין כמויות של חומרים - זה לא ספר בישול זה הקונספט :)

    מטגנים במחבת (כמובן בשמן, אני מעדיף שמן זית) רצועות של בצל ולאחר מכן מוסיפים גם כן רצועות של פלפלים (ניתן גם בצבעים שונים).
    מוציאים את הפלפלים והבצל מהמחבת ומטגנים (בלי לשטוף) חזה עוף חצי דקה מכל צד (רק לצורך סגירה של העוף).
    מכינים טחינה בצורה הרגילה ומוסיפים חלמון של ביצה (כמובן לערבב).
    מסדרים על תבנית משומנת את חזה העוף מעל כל חזה עוף מפזרים את הפלפלים (והבצל) ומעל לכול מפזרים את הטחינה.
    להכניס לתנור שחומם ל 180 מעולת לחצי שעה.
    .
    בתאבון

    יום שישי, יולי 22, 2005

    Cool Factor

    כאשר אנחנו רוצים להיות בעליו של מוצר מסוים, אחד הגורמים העיקריים לכך הינו ה Cool Factor של המוצר. כאשר למוצר יש Cool Factor גבוהה אנחנו רוצים את המוצר יותר וכאשר הוא נמוך כך פחות נרצה את המוצר פחות. מוצר זה יכול להיות ביגוד, שעון, מחשב כף יד, מכונית ובעצם כל דבר שיש לנו קשר אליו. יש מוצרים שאנחנו רוכשים כי אנחנו חייבים כמו אוכל ושתייה, אבל כשאר מדברים על מוצרים כמו גאדג'טים ה Cool Factor הינו שיקול חזק מאוד שאנחנו לוקחים בחשבון. בכתבה הזאת אני מעלה כמה נקודות שהן נחשבות ל Cool Factor גבוהה.

    wq-iceberg-underwater1 (12k image)


    גדול יותר

    לא יפתיע אתכם אבל לגדול של המוצר יש Cool Factor גבוהה. מי לא רוצה טלוויזיה גדולה יותר? יכול להיות שמקרן נותן יותר תמורה עבוד הכסף שלכם, אבל טלוויזיה גדולה רואים שהיא גדולה גם כשאר לא דולקת. כמובן שדבר גדול תמיד מרשים יותר ולכן הרבה מוצרים נרצה שיהיו גדולים יותר ויותר, פשוט קשה לפספס מוצר גדול. מי לא רוצה מכונית גדולה שכולם יראו אותו על הכביש למרות שלפעמיים בעיר קשה למצוא חניה עם מכונית גדולה.

    BIGTV (34k image)


    קטן יותר

    לא תמיד גדול יותר הוא טוב יותר גם מכונית קטנה יכולה להיות עם Cool Factor גבוהה ונחשקת. שלא נדבר על הטלפון הסלולארי שלכם – מי לא רוצה מכשיר קטן. נכון לפעמים קטן מידי הוא לא נוח, מקשים קטנים מידי וקשה להשתמש בו, אבל זה לא מפריע לכל כך רבים מאיתנו לרצות מכשירים קטנים.

    Mini-Cooper--B10095822 (11k image)

    טכנולוגיה מתקדמת

    טכנולוגיה מתקדמת במוצר היא סיבה טובה לרצות אותו. כמה מאיתנו רוצים את המחשב התקדם ביותר שאפשר למצוא בשוק גם אם הם רק גולשים באינטרנט ומחשב חלש יספיק להם לצורך כך. אנחנו רוצים מערכת סאונד עם הכי הרבה אופציות מתקדמות גם אם לא נשתמש ברובן. אני חושב שבארץ קשה למצוא היום מכוניות חדשות שלא מגיעות עם פול חשמל וטכנולוגיה בכול פינה.

    PCBOARD (77k image)

    חדש יותר

    הנוקיה 6310 הינו מכשיר טלפון מוצלח מאוד עם נוחות שימוש ואמינות גבוהים. כמו כן צלצול חזק איכות שמע מעולה, יש לו Bluetooth וגם GPRS. בקיצור טלפון פרקטי מאוד, אבל אני לא יכול לומר שהוא נחשק היום – טוב הוא לא חדש. כאשר הוא היה חדש לפני מספר שנים הוא היה נחשק, כעת אנחנו רוצים אחד החדש יותר היות ולחדש יותר יש הרבה יותר Cool Factor.

    6310iNOKIA (17k image)

    ישן

    מה אני יכול לומר על Ford Mustang ישנה- אולי לא כל אחד רוצה אחת כזאת, אולי אין לה את הנוחות ופרקטיות של מכונית מודרנית, אבל למכונית הזאת לא חסר Cool Factor בכלל. כך שגם מוצר ישן בין כמה עשרות שנים יכול להיות נחשק מאוד וכמובן שהמוזיאונים מלאים במוצרים ישנים הרבה יותר וחלקם גם מאוד נחשקים.

    Ford-Mustang-GT-1965--B10001664 (11k image)


    מחיר

    מי לא רוצה להיות בעליו של מוצר יקר ואפילו יקר מאוד. תג מחיר גבוהה גורם להרבה מוצרים להיות נחשקים מאוד גם אם לא תמיד הם שווים את המחיר שלהם. טבעת יהלום היא יפה יקרה אולי אפילו יקרה מאוד, אבל אין בה אפילו טיפה אחת של פרקטיות זה לא הופך אותה להיות פחות נחשקת.

    dimondring (11k image)


    מיתוג

    יש מותגים שפשוט עושים לנו את זה, מי לא מוכן לשלם יותר כסף כדי לרכוש מוצר ממותג ידוע. אני בטוח שאם הפרש המחיר הוא קטן בין מוצר מחברה לא ידועה מול מוצר ממותג ידוע לא צריך לחשוב פעמים. מצד שני אם הפרש המחיר הוא לא קטן, אני לא בטוח שאנחנו נפסול על הסף מוצר ממותג ידוע גם אם הוא לא מבטיח לנו יותר נוחות או אמינות כאשר הפרש מחיר הוא לא קטן. פשוט מאוד למותגים יש Cool Factor.

    Giorgio_Armani (3k image)

    עיצוב

    אם למוצר מסוים יש עיצוב מדהים אנחנו מוכנים לשכוח לו הרבה מאוד חסרונות. כאשר העיצוב של מוצר מסוים נראה לנו, שאר הדברים מסביב מקבלים פרופורציה אחרת. לדעתי עיצוב אחד הדברים שיש להם הרבה מאוד Cool Factor. מי לא חושב על עיצוב הדירה שלו, מי מוכן להכניס לסלון בדירה שלו ספה שפשוט לא תראה טוב, גם עם היא מאוד נוחה ואמינה – אפילו אמא שלי לא מוכנה לכך ואולי היא תגדיר זאת בשמות אחרים, אבל זה בפרוש לא Cool.

    louisbgxII (20k image)

    סיכום

    אם הצלחתי לבלבל אתכם אז לא בי האשם, Cool Factor הוא לא דבר אחד מסוים שעושה את המוצר. Cool Factor יכול להיות הרבה מאוד דברים שונים ולכל אחד יש את ה Cool Factor שמשפיע עליו יותר. נכון לא תמיד נרכוש את המוצר שהוא עם ה Cool Factor הגבוהה ביותר אבל זה לא הופך את המוצר לנחשק פחות עבורנו. יש הרבה מאוד מוצרים בעלי Cool Factor הגבוהה שהייתי שמח שיהיו ברשותי, אבל לא תמיד אני יכול להרשות לעצמי לרכוש אותם, מסיבה זו או אחרת. זה לא מוריד את Cool Factor שלהם או את הרצון שלי שמוצרים אלו יהיה ברשותי. כעת שאתם עומדים לרכוש מכשיר או מוצר חדש עד כמה ה Cool Factor שלו משחק אצלכם תפקיד – לדעתי רבות.

    יום רביעי, יולי 20, 2005

    קלב-מרקט מצאו פתרון לבעיות הכספיות שלהם


    הרעיון היה לא לכבד את התווים שלהם כאשר הלקוחות מגיעים לקופה לשלם את הקניות שלהם. כעת מה עושה לקוח ישראלי שערך קניות, יש לו עגלה מלאה והוא אינו יכול לשלם על הקניות שלו? ברוגז רב (יכול להיות שגם עם כמה צעקות) עוזב את המקום ומשאיר את העגלה עם הקניות בקופה – לא מקבלים תווים תסדרו לבד את המוצרים במקום!
    מה בעצם קרה כאן החברה מרוויחה את 5 שקלים שהלקוח שכח בעגלה :)))
    הבעיה שהסיפור הגיע מהר מידי לעיתונות ומספר העגלות עם ה 5 שקלים של לקוחות עצבניים היה נמוך מהציפיות :)))

    שלא יהיה ספק אני מקווה שקלב-מרקט תחזור לפעילות ולא יהיו פיטורי עובדים שם ושכל הלקוחות עם
    התווים יוכלו לממש אותן – אבל כמו כל יהודי טוב צריך גם לדעת לצחוק על עצמנו

    יום שבת, יולי 09, 2005

    קורס נהיגה בשעת חרום


    לא, הקורס הזה לא מדבר על מצב החרום של מלחמה או משהוא כזה – מדובר על כיצד יש להגיב כאשר אנחנו נמצאים במצב חרום בנהיגה. הדבר הפשוט והחשוב ביותר הינו לבלום – לסחוט את הבלם. נשמע מאוד פשוט, אבל כמו כל דבר שלא תרגלו אותו כך גם נושא הבלימה, כאשר אנחנו צרכים זאת במצב חרום אנחנו לא עושים זאת נכון. אם אתכם חושבים כמה זה כבר קשה לבלום? אתם חושבים בדיוק כמו שאני חשבתי. כך שבקורס זה, שכלל גם תרגול של יותר משלוש שעות של בלימת חרום גילתי שלחשוב שאני ידוע מה לעושת ולעשות זאת זה לא אותו הדבר. כמה זה מסובך לסחוט את הבלם? מסתבר שיש לנו (לי בכל אופן היה) עקבות ופחד מללחוץ על הבלם – מוזר עם ללחוץ פול גז אין לנו בעיה :)
    לקחת לי כמה ניסיונות ושינוי תנוחת הישיבה כדי לבלום כמו שצריך – כעת כולי תקווה לא לממש את הידע שלי.

    למי שמעוניין את הקורס עברתי ע"י חברת מסלולים בניהולו של ראם סמואל www.maslulim.co.il

    גלידת בננה


    את המתכון זה פגשתי בתוכנית טלוויזיה ואני חייב לציין שמוזר שלא פגשתי אותו קודם – היות ואין יותר בריא ופשוט ממנו.

    מקלפים בננות וחותכים לפרוסות קטנות ומכניסים לשקית ניילון - ניתן להוסיף או לעשות זאת גם כן עם תותים או פרי אחר.
    את השקית משאירים במקפיא כדי שהבננות יקפאו.
    כעת מכניסים את הבננות לבלנדר חזק ומפעילים - אין צורך להוסיף כלום אבל ניתן להוסיף מים או חלב כדי לקבל מרקם יותר נוזלי.

    בתאבון.