אנשים נוטים לחשוש מדברים שהם אינם מכירים ואני חייב לציין שיש צדק בכך. אני גם רוצה לציין שללא ההתגברות על החששות מהלא נודע קולומבוס לא היה מגיע לאמריקה (למרות שניסה להגיע להודו), היות והוא לא היה יוצא כלל למסע שלו מרוב חששות. אנשים גם כן חוששים להתקין בבית ראוטר אלחוטי בגלל חשש שיפרצו להם למחשב גם זה מובן. האם בגלל החשש מפריצה למחשב מאינטרנט אנשים לא מתחברים לאינטרנט – נהפוך הוא, בארץ החדירה של האינטרנט המהיר מגדולות בעולם. אני רוצה לשתף אתכם בכמה מחשבות שלי בנושא.
אני אישית לא רואה הרבה קופצים להתקין ראוטר אלחוטי בבית שהן להם חיבור לאינטרנט. האינטרנט ידוע לרבים כאזור לא בטוח בגלל הקרים שמנסים להיכנס למחשב שלנו דרך רשת זו או דרך דואר אלקטרוני. היות וכך כל מי שמתחבר לאינטרנט מהמחשב שלו דואג להגן על המחשב שלו מפני הקרים. נכון יש לחשוש מהקרים בעת שימוש באינטרנט ולכן יש להגן על המחשב עד כמה שאנחנו יכולים, אבל זו תהייה שטות לדעתי לא להתחבר לאינטרנט בגלל החשש הזה ולהפסיד את כל החגיגה. באותה צורת חשיבה אם ראוטר אלחוטי בבית משפר לכם את איכות החיים אני חושב שאתם צרכים להגן על המחשב שלכם אבל לא לוותר על היתרונות שראוטר אלחוטי נותן לכם.
כאשר המחשב האישי שלנו מתחבר לאינטרנט יכול להיות שהמידע שלנו כבר לא יהיה כל כך אישי, היות והקרים מנסים להיכנס אליו לכן אני אישית לא שומר במחשב שלי נתונים רגישים כמו מספרי כרטיסי אשראי בצורה גלויה. אני משתמש ב Firewall ובאנטי וירוס כמו כן אני מגבה את נתונים שלי. אני מאמין שעד כאן לא חידשתי לכם הרבה, בכל אופן אני מקווה כך. אם המחשב שלי הולך להיות מחובר לרשת אלחוטית אני מאמין שההגנות האלו יעזרו לי, כמו כן הגנת עם סיסמה למחשב גם כן יכולה לעזור.
כעת לאחר הסברים בסיסים אלו באו נדבר על ראוטר אלחוטי. ראוטר אלחוטי הם קודם כל ראוטר, כלומר כלי שמאפשר לחבר מספר מחשבים לרשת וגם מאפשר להם לצאת לאינטרנט. ראוטר אלחוטי משתמש בממשק אלחוטי לחיבור חלק מהמחשבים לרשת הזו במקום חיבור קווי. תווך החיבור של ראוטר אלחוטי בשטח בנוי (כלומר הבית שלכם) יהיה מרחק של עשרות מטרים כמובן שניתן לשפר נתון זה ע"י מגברים ואנטנות מיוחדות. כעת כל מחשב שמתחבר לראוטר הזה יכול לצאת לאינטרנט וגם כן יכול להתחבר למחשבים אחרים ברשת אם יודעים את שם המחשב והסיסמה שלו. אני רוצה לציין שבעוד שהתחברות לרשת האינטרנט דרך ראוטר אלחוטי היא פשוטה התחברות למחשב ברשת היא קצת יותר מורכבת (אני לא מתכוון להעמיק כאן בנושא זה).
כלל הברזל שלי בנושא אבטחה הוא שאין מנעול שאינו ניתן לפריצה, השאלה היא עד כמה מאמץ צריך כדי לפרוץ אותו ומי מנסה לפרוץ אותו. כך גם בנושא האבטחה של המחשב האישי שלכם הן בחיבור לאינטרנט והן בחיבור עם ראוטר אלחוטי. כמו שאמרתי בסעיף הקודם התחברות לאינטרנט דרך ראוטר אלחוטי יחסית קלה – מה הנזק שיכול להיגרם לכם מכך? אובדן רוחב הפס במחשב שלכם שבשימוש ע"י המחשבים האחרים ברשת (גם מחשבים רצויים וגם לא רצויים). הרבה פחות מפחיד מכניסה למחשב שלכם ע"י משהוא לא רצוי.
באו נדבר קצת על סטטיסטיקה. כאשר אתם מתחברים לאינטרנט לכמה מחשבים אתם חושפים את עצמכם - מספר ענק של משתמשי אינטרנט בכל העולם. חלק קטן (אבל מעצבן) בטוח מנסה להיכנס למחשבים של אחרים וגם לשלכם. כאשר אתם מתקינים בבית שלכם ראוטר אלחוטי לכמה מחשבים אתם חושפים את הרשת שלכם (כאמור עשרות מטרים) - אחדים ברובם שכנים שלכם. אני לא יכול להיות בטוח שהבן של השכנים שלכם הוא לא הקר, אבל הסיכון שינסו לפרוץ למחשב שלכם מהאינטרנט הוא גדול ברבה מאוד מאשר ינסו לפרוץ למחשב שלכם מהרשת האלחוטית שלכם.
שלא תבינו אותי לא נכון - אני לא אומר לכם לסמוך על הסטטיסטיקה ולא להגן על הרשת האלחוטית שלכם. אני אומר שהסיכון שאתם לוקחים הוא קטן ושווה את היתרונות שרשת זו מספקת לכם. אם מספרים לכם סיפורים שניתן לפרוץ כל רשת אלחוטית דעו לכם שזה נכון אבל הרבה יותר קל לפרוץ למחשב שלכם דרך האינטרנט. כמו כן אם אני חושב על כך, אובדן רוחב הפס יכול להיות לא נוח כאשר אני מנסה להוריד תוכנות מאינטרנט אבל אני יכול לחיות עם זה. במקרה הגרוע שאם כבר משהוא יכנס למחשב שלי הוא יוכל להוציא למחוק לי אותו והתקנה מחדש זה לא כייף אבל אני גם יכול לחיות עם זה. כמו כן אם משהוא פורץ למחשב שלי הוא גם יוכל לשלוף את המידע הסודי שלי – את הכתבות שעוד לא פרסמתי – אם זה יהיה לי קצת קשה לחיות אבל אני אתגבר. במילים אחרות באו ניקח את הסיכונים בפרופורציה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה